Saturday, October 23, 2010

Ο Νόμος της Έλξης και η αναζήτηση της γνώσης και αλήθειας


Όσο και να μην επιθυμεί κάποιος να πιστέψει, οι απαντήσεις στα ερωτήματα μας έρχονται μέσα απο περίεργες διαδρομές.

Έτσι συνέβη και στην δική μου περίπτωση , αφού τα ερωτήματα που έθεσα στην προηγούμενη ανάρτηση μου ήδη έχουν απαντηθεί , και οι απαντήσεις προήλθαν μέσα - για μια ακόμη φορά -απο την διασύνδεση μου με τους συνανθρώπους μου, έστω και αν η διασύνδεση δεν είναι τόσο επικοδομητική όσο θα περίμενε κανείς.

Σημασία έχει οτι οι απαντήσεις δεν δόθηκαν , αλλά ανακαλύφθηκαν , γιατί απλούστατα υπήρχαν μέσα μου !



Αν υπάρχει κάτι όμορφο σε αυτό το ταξίδι που βρισκόμαστε όλοι μας , η διαδρομή δηλαδή μέσα σε ένα κόσμο , ο οποίος άλλοτε είναι όμορφος και άλλοτε άσχημος , είναι ...το ίδιο το ταξίδι .

Αν αφεθούμε και επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βυθιστεί στην ομορφιά του ταξιδιού , τότε θα κατανοήσουμε οτι αυτός ο κόσμος δεν είναι ένας κόσμος σκιών , συνωμοσιών , αμφισβήτησης και αμφιβολίας , αλλά ένας κόσμος ιδεατός και απέραντα φωτεινός.

Όταν παραδινόμαστε στην ομορφιά του και σε κάτι ανώτερο , τότε οι σκιές φεύγουν , και μένει μόνο η "καθαρή αλήθεια".

Σε κάθε άλλη περίπτωση , εκείνος που ζει με το "ίσως ", εάν", "μήπως " , και εν τέλει με την μικροπρέπεια του και την πικρία του , δεν θα δει ποτέ το φως στην άκρη του τούνελ, γιατί απλούστατα η σκιά θα καλύπτει τα πάντα.



Η απάντηση λοιπόν τόσο στο δικό μου ερώτημα είναι οτι οι Εργάτες του Φωτός έχουν ως έργο τους να φωτίσουν τον δρόμο , να δείξουν την ομορφιά που κρύβεται πέρα απο το πέπλο της πραγματικότητας , να δείξουν τι υπάρχει στην άλλη όχθη , αλλά δεν μπορούν ή ακόμη καλύτερα δεν επιτρέπεται να πιέσουν ή να σπρώξουν κάποιον προς αυτή την κατεύθυνση γαιτί πολύ απλά υπάρχει η Ελεύθερη Βούληση .



Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ...



Εδω λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης .Εκείνοι που θα νιώσουν τις δονήσεις των λόγων θα ακολουθήσουν .

Με αυτό τον τρόπο , όλοι εμείς οι συγγραφείς ,ποιητές , καλλιτέχνες , σύμβουλοι ,θεραπευτές κ.α δημιουργούμε , προσφέρουμε το έργο μας ,γιατί κινούμαστε απο την καρδιά μας και οχι την λογική.

Άλλωστε οι ίδιοι είμαστε και δάσκαλοι και μαθητές , αλλά και παρατηρητές και αναζητητές της αλήθειας .

Εκείνος που πραγματικά είναι "εραστής της γνώσης " θα την αναζητήσει με κάθε τρόπο και μέσο , αλλά και το πιο σημαντικό θα την μεταδώσει σε άλλους , χωρίς φόβο ή ιδιοτέλεια.
Κατερίνα Κωστάκη
Συγγραφέας-ποιήτρια

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...