Sunday, April 17, 2016

Η "άρση του παραδειγματος” οδηγεί στη λύση


Η σωτηρια ειναι στο καινουργιο μοντελο (και οχι στο τωρινο).
«Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα αν η σκέψη σου μείνει στο ίδιο επίπεδο που ήταν όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα».

Η «επίπεδη Γη» δεν σας φαίνεται αστεία υπόθεση; Κι όμως, μέχρι την Αναγέννηση ήταν κοινή πεποίθηση!
Μέχρι το 1543 οι άνθρωποι πίστευαν στο γεωκεντρικό σύστημα. Η Γη ακίνητη στη μέση και όλες οι ουράνιες σφαίρες να κινούνται γύρω της. Ώσπου βρέθηκε ο Κοπέρνικος, ο οποίος (παίρνοντας έμπνευση και από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο) έκανε «paradigm shift», άρση παραδείγματος. Απλώς άλλαξε το μοντέλο και όλα τα προβλήματα λύθηκαν αστραπιαια.

Το επερχομενο νέο μοντέλο είναι κάτι τόσο “καινούριο", αλλά και τόσο απλό, που σε πεντακοσια χρόνια οι απόγονοι μας θα αναρωτιούνται πως το είχαμε σκεφτεί μέχρι τον 21ο αιώνα.
Το ερώτημα που τίθεται άμεσα είναι αν ο άνθρωπος θα ξεπεράσει τις αντιφάσεις του για να προβεί σε αυτή την Νέα Σύνθεση, πριν αυτοκαταστραφεί. Η απάντηση στο αίνιγμα είναι πάντα η ίδια: Ο άνθρωποςΓιατί αυτή είναι η φύση του: Να ξεπερνάει τη φύση του.
Και τωρα ξερουμε οτι η Φυσικη διασταση ειναι μια οπτασια, ενα αριστοτεχνικο ολογραμμα (βλεπε Κβαντικη Φυσικη)!  Και ξερουμε εμπειρικα οτι διαθετουμε μια αλλη διασταση- την λεγομενη Πνευματικη. Και η μεταβαση απο την Φυσικη αντιληψη στην Πνευματικη ειναι ο προορισμος.

Δεν υπαρχει πια αμφιβολια οτι διαθετουμε δυο ειδων Συνειδησεων
- Την “Φυσικη" που εδραζεται στο Αριστερο Ημισφαιριο.
- Την “Πνευματικη” που εδραζεται στο Δεξιο Ημισφαιριο.
Και η σχεση μεταξυ τους ειναι παραδοξη! (εξου και η δυσκολια της αποδοχης του καινουργιου μοντελου!)

Η αποδοχη αυτου του καινουργιου μοντελου ειναι αναγκαια για το επομενο σταδιο της εξελιξης του ανθρωπου (που ουσιαστικα βιωνουμε στις μερες αυτες). Ετσι εξηγηται και η σημερινη γενικη επικρατηση του Κακου που θα φερει επωδυνες επιπτωσεις στην ανθρωποτητα.  Και αυτες οι ιδιες επωδυνες επιπτωσεις ειναι που θα προαγουν την αλλαγη του προηγουμενου μοντελου προς την υιοθετηση του καινουργιου μοντελου. Πριν ομως το καινουργιο μοντελο γινει ορατο, πρωτα χρειαζεται η συνειδητη αποδεσμευση μας απο το παλιο μοντελλο.

Ειθε η αλλαγη να γινει το συντομωτερο, για να αποφευχθουν τα χειροτερα. (Γιατι η ζημια που θα χρειαστει θα ειναι αναλογη με την αντισταση της ανθρωποτητας στην αποδεσμευση απο το παλιο μοντελο).

Λ.

ΥΓ. Η Αληθεια δεν δημιουργειται. Απλα υπαρχει και την ανακαλυπτουμε σταδιακα.
Η Ζωη ειναι ενα παχνιδι για την ανακαλυψη της Αληθειας.
Στην εποχη που ζουμε υπαρχουν πολλα στοιχεια που υποδειχνουν οτι ειναι μια κρισιμη ιστορικη καμπη απο την οποια επικειται η "αρση του παραδειγματος”. Αυτο γινεται τοσο αποκρυφιστικα (αλλα επιδημιτικα!) ωστε οι περισσοτεροι απο μας θα το βιωσουν σαν μια πολυ αποτομη αλλαγη!  Θα ειναι ο "απο μηχανης θεος" που θα σωσει το σεναριο και θα επεκτεινει την ελπιδα και το κουραγιο. 

(Διαβαστε: “A New Earth” by Ekhart Tolle).


Ευχαριστώ την Λεφάνα για το μήνυμα.
Εικόνα DELAMONICA

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...