Tuesday, October 6, 2015

Πώς να φυτέψετε Κάρμα και να αλλάξετε την πραγματικότητα σας-Gesher Michael Roach



 Φύτεψε τους σπόρους σου με αυτά τα 4 βήματα και τα πράγματα που θα ήθελες να συμβούν στη ζωή σου θα έρθουν σε σένα γρήγορα και δυνατά.


Τα τέσσερα βήματα:


Πες αυτό που θέλεις να γίνει στη ζωή σου με μια απλή γρήγορη φράση.

Επέλεξε ένα άτομο που θέλει το ίδιο.

Μια ώρα κάθε βδομάδα συναντιέστε έξω από το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο σας, σε μια καφετέρια για να συζητήσετε τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν για την επίτευξη του στόχου σας.

Ο Geshe Michael Roach εξηγεί μια μέθοδο των τεσσάρων βημάτων που διασφαλίζει  ότι ο καρμικός σπόρος θα ωριμάσει γρηγορότερα και  πιο δυναμικά.



 

Βήμα 1ο: Μια απλή πρόταση. Πείτε τι είναι εκείνο που θέλετε, σε μια σύντομη πρόταση.
 
 Βήμα 2ο: Το Σχέδιο. Το σχέδιο έχει δυο μέρη. Πρώτα χρειάζεται να σχεδιάσετε που πρόκειται να φυτέψετε το σπόρο σας. Όταν φυτεύετε έναν σπόρο για ένα λουλούδι ή ένα δένδρο, χρειάζεται να επιλέξετε το έδαφος. Για ένα καρμικό σπόρο, χρειάζεστε ένα ακόμα άτομο: οι άλλοι άνθρωποι είναι η γη στην οποία φυτεύετε τον σπόρο σας. Είναι σχεδόν αδύνατον να φυτέψετε έναν σπόρο μέσα στον εαυτό σας-χρειάζεστε κάποιο άλλο μέρος να το φυτέψετε, έναν άλλο άνθρωπο. Θα πρέπει να είναι κάποιος που θέλει το ίδιο πράγμα που εσείς θέλετε.

Βήμα 3ο: Τώρα αποφασίστε που πρόκειται να τους βοηθήσετε. Αν θέλετε ο σπόρος σας να μεγαλώσει πολύ και γρήγορα, τότε το σχέδιο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο. Μπορείτε να φυτέψετε κάποιους σπόρους, απλά σχεδιάζοντας να βοηθήσετε κάποιον, αλλά δεν θα είναι πολύ δυνατό. Χρειάζεται να μεταφέρεται προς τα έξω το σχέδιο σας για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Και απλά, αυτό είναι όλο μέχρι να φτάσετε στο 3ο βήμα. Καλέστε κάποιους, συναντήστε τους, μιλήστε τους για το πώς θα μπορέσετε να τους βοηθήσετε και μετά βοηθήστε τους πραγματικά με το πρόβλημα τους.

Βήμα 4ο: Διαλογισμός. Κάνετε πολλούς καρμικούς σπόρους μέσα στο μυαλό σας απλά κάνοντας τα τρία πρώτα βήματα. Αποφασίζοντας τι είναι αυτό που θέλετε στη ζωή σας, φυτεύετε κάποιους σπόρους. Σχεδιάζοντας να βοηθήσετε κάποιον άλλον φυτεύετε πολλούς περισσότερους. Και μετά πραγματικά βοηθώντας τους, προσθέτετε πολλούς σπόρους ακόμα πάνω από εκείνους. Αλλά  το πιο σημαντικό είναι το τελευταίο βήμα. Διαλογισμός. 




Απλά ξαπλώστε στο κρεβάτι σας το βράδυ και σκεφτείτε όλα αυτά που κάνατε σήμερα. 

Το να βοηθήσετε κάποιον είναι απόλυτα ο πιο δυναμικός τρόπος για να φυτέψετε σπόρους. Φαίνεται εύκολο, αισθανόμαστε ότι χρειάζεται να υποφέρουμε περισσότερο για να πετύχουμε περισσότερους στόχους στη ζωή μας, αλλά η αλήθεια ίσως είναι απλά το αντίθετο.

Ίσως οι πιο δυναμικοί καρμικοί σπόροι είναι εκείνοι οι οποίοι φυτεύουμε απλά χαλαρώνοντας και με το να είμαστε ευχαριστημένοι για την μικρή καλοσύνη που έχουμε κάνει στους άλλους. Δεν είναι θέμα περηφάνιας, απλά να χαιρόμαστε οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε.

Κανένας από μας δεν είναι τέλεια καλός, αλλά κανένας μας επίσης δεν είναι τέλεια κακός.



Έχουμε επιλογή, καθώς πηγαίνουμε για ύπνο το βράδυ, να σκεφτούμε τα προβλήματα της ζωής μας  ή να σκεφτούμε τα φωτεινά μας σημεία. Όταν είμαστε κουρασμένοι, τείνουμε να υπερβάλλουμε τα προβλήματα μας. 

Ο διαλογισμός μέσα από έκφραση λέξεων σημαίνει ότι παίρνουμε τη φυσική ροή των σκέψεων μας- σε αυτή την περίπτωση, ανησυχώντας για τα προβλήματα μας, ενώ πέφτουμε για ύπνο- και εκγυμνάζουμε το μυαλό πάνω σε κάποιες θετικές σκέψεις. 

Ποιόν προσπάθησα να βοηθήσω σήμερα;Αυτός είναι ο ακριβής στόχος του διαλογισμού: να ελέγξουμε την κατεύθυνση στην οποία ρέει ο νους μας.

Έτσι ελάτε σπίτι μετά την εργασία και ετοιμάστε το φαγητό. Καθαρίστε τα πιάτα και δείτε λίγο τηλεόραση, αν πρέπει να το κάνετε αυτό ή ασχοληθείτε λίγο με την αλληλογραφία στο κομπιούτερ σας η στο Facebook.

Μετά κάνετε ένα μπάνιο και φορέστε τις πυτζάμες σας. Καθίστε στο κρεβάτι σας ή βάλτε κάποια μαξιλάρια και ημι-ξαπλώστε και στηρίξετε το σαγόνι σας πάνω στο χέρι σας και κοιτάζετε προς την οροφή. 

Πάρτε αυτό το ύφος του ονειροπόλου σαν κι εκείνο που είχατε όταν πηγαίνατε στο σχολείο και σκεφτόσασταν το αγόρι σας ή το κορίτσι σας ανυπομονώντας πότε θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα.

Μπορεί να φανεί παράξενο να το πείτε, αλλά εκείνη η ονειροπόληση ήταν τόσο υπέροχη, πολύ κοντά στον διαλογισμό. Μην αισθάνεστε ότι χρειάζεται να βάλετε τα πόδια σας πλεγμένα να βλέπουν προς τα επάνω, για να φτάσετε σε εκείνο το βαθύ μέρος του μυαλού σας. 

Και μετά πηγαίνετε στο Διαλογισμό σας: το τελευταίο από τα Τέσσερα Βήματα, την αληθινή τεχνική για να καλλιεργήσετε νοητικούς σπόρους.

Φυτέψτε τους σπόρους σας με αυτά τα τέσσερα βήματα και τα πράγματα που θα θέλατε να συμβούν στην ζωή σας θα έρθουν σε σας γρήγορα και δυνατά.

Μετά μιλήστε σε άλλους γι αυτό. Πείτε στους άλλους για τα τέσσερα βήματα.

*Επιτρέπεται η  κοινοποίηση μόνο στην περίπτωση που

 επισυνάπτεται στην αρχή της ανάρτησης μαζί με αντίστοιχο

 σύνδεσμο προς την συγκεκριμένη ανάρτηση η εξής φράση

 «Κοινοποίηση από το ENDLESS LIFE JOURNEY (Blog) – Απόσπασμα

 από το κείμενο του GESHER MICHAEL ROACH: Πώς να φυτέψετε 

Κάρμα και να αλλάξετε την πραγματικότητα σας.






No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...